Кожний, роблячи сезону консервацію, використовує власні методи та хитрощі. Але є певні моменти, які слід робити, усім однаково.Одним з таких моментів є кришки для консервування
Про те, як правильно обрати кришку - читайте в нашій статті Styler далі.
Як розповіли експерти, правильний вибір кришок для консервування забезпечить не тільки збереження на потрібний термін, а й врятує від можливого утворення бактерій ботулізму.
Зараз є високий вибір кришок, але не усі вони є універсальні. Відтак у кожного виду є своя специфіка.
Бляшані. Підходять для консервування як солоних, так і солодких закруток. Але відрізняються поверхнею, нелаковані кришки з білої жерсті не підходять для консервування продуктів, що окислюють олово.
Найкраще підходять лаковані кришки, вони трошки дорожчі, але не настільки суттєво, щоб від них відмовлятись. У таких кришок термін придатності 3 роки.
Гвинтові. Перевагами таких кришок є необмежений термін придатності. Їх можна використовувати декілька разів, якщо гумова прокладка та загальний стан відповідають своїм характеристикам. Мінусом таких кришок є те, що вони підходять лише до банок з подібною різьбою.
Термокришки. Для використання такої кришки не потрібні зайві прилади, лише занурте кришку у гарячу воду на 15 секунд та надягніть її на банку. З мінусів можна назвати одноразовість та переважне використання для консервації варення.
Якщо ви зробили усе правильно, то після охолодження по центру кришки має з'явитись невелике заглиблення.
Раніше ми писали, чому вибухають банки з консервацією.
Також читайте, чи можна солити й консервувати з йодованою сіллю.