Зелений часник: для кого цей продукт категорично заборонений
Весна - період свіжої зелені та перших овочів. Вважається, що практично вся зелень дуже корисна для вживання в їжу. На ринках вже почали продавати зелений часник, і він володіє потужним противірусним засобом.
Яка користь для організму від зеленого часнику і кому його їсти небажано, розповіла дієтолог Наталія Ківа на своїй сторінці в Facebook.
Чим корисна зелень часнику
Вона пояснила, що молодий часник називають природним антибіотиком, оскільки він має противірусні властивості. У зелених пагонах містяться вітаміни: А, В1, В2, РР, С, Е, К, мікроелементи, калій, магній, кальцій, натрій, сірка, марганець, мідь, фосфор, залізо і фітонциди.
"Селен, що міститься в зелені, регулює міжклітинний обмін і сприяє еластичності та омолодженню шкіри. Зелень часнику широко використовується в народній медицині для лікування вірусних, серцево-судинних захворювань, для профілактики інфаркту та інсульту, для зниження рівня холестерину та артеріального тиску, як протибактеріальний засіб, а також для боротьби з кишковими паразитами та навіть для лікування онкозахворювань", - зазначила дієтолог.
Крім того, зелень часнику є відмінним антиоксидантом і регулює окислювальні процеси в організмі.
Кому зелень часнику їсти не можна
У молодому часнику також міститися і токсичні речовини, і кислота, тому його потрібно з великою обережністю вживати людям із захворюваннями нирок і шлунково-кишкового тракту, виразками та гастритами. Небажано його включати в раціон алергікам. А ось вагітним і годуючим потрібно від зелені часнику відмовитися повністю.
Зелений часник може посилювати апетит, тому людям із зайвою вагою потрібно обмежити його кількість в раціоні.
"Додайте зелені пагони часнику в салати, соуси, заправки, супи, овочеві, м'ясні та рибні страви. При помірному вживанні він принесе достатньо користі для здоров'я", - порадила фахівець.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що лікарі пояснили, кому категорично заборонено їсти свинину.