Забудьте про Нутеллу! Готуємо шоколадну пасту за копійки
Шоколадна паста, яка за смаком дуже нагадує дорогезну Нутеллу, готується дуже просто на домашній кухні. При цьому собівартість в рази нижче покупної пасти.
Як зробити пасту, розповіла блогер Alina FooDee.
У таку пасту можна додавати при бажанні горіхи, тоді смак буде максимально схожий на Нутеллу. А можна обійтися без них - буде також дуже смачно.
При цьому в домашній пасті не буде всяких добавок типу консервантів, ароматизаторів і т. д.
Інгредієнти:
- Молоко - 100-150 г (чим менше молока, тим густіше вийде шоколадна паста)
- Рослинна олія - 150-200 г (обов'язково без запаху)
- Сухе молоко або дитяча молочна суміш - 1 ст. л.
- Какао - 2 ст. л.
- Цукор - 1-2 ст. л. (за смаком)
- Ванільний цукор - 10 г
- Подрібнені горіхи - 50 г (за бажанням)
Покрокове приготування пасти
У тепле молоко додайте цукор і ванільний цукор. Далі можна вчинити двома способами:
1. Лити рослинну олію тонкою цівкою, регулюючи густоту за бажанням.
2. Влити відразу всю рослинну олію, збивати масло з молоком, утримуючи ніжку блендера на дні склянки, потім повільно її піднімаючи. Чим більше молока і менше олії, тим рідшою вийде паста, і навпаки.
Додати сухе молоко, какао, перемішати до повної однорідності. За бажанням можна додати будь-які горіхи, тільки спочатку їх потрібно подрібнити в кавомолці.
Дати пасті настоятися 1 годину і можна їсти. Після холодильника шоколадна паста буде ще густіше.
Раніше ми писали, як приготувати ідеальний вершковий сир Маскарпоне всього їх двох інгредієнтів.
Також досвідчені кулінари розповіли, навіщо в тісто додавати горілку.