Рак кишківника - один з найпоширеніших і небезпечних через пізню діагностику. Вчені кажуть, що зменшити ризик захворіти може правильно вибудуваний принцип харчування.
Про це повідомляє Eatthis.
Колоректальний рак - злоякісне новоутворення, що розвиваються в слизових оболонках товстої і прямої кишки. Така онкологія є дуже небезпечною, і третьою за поширеністю у світі. Адже через незручність багато пацієнтів пізно звертаються до лікаря - а в онкології своєчасна діагностика має вирішальне значення.
Так, у новому дослідженні, опублікованому в журналі Nature, дослідники виявили, що кето-дієта приводить до утворення молекули під назвою бета-гідроксибутират (BHB), яка може утримувати пухлини кишечника від збільшення розмірів.
"BHB - це невелика молекула, що виробляється в печінці у відповідь на голодування або кетогенну дієту", - пишуть експерти.
Сенс цієї дієти - споживати їжу з великим вмістом жиру та білку, і не їсти більш як 50 грамів вуглеводів на день. 50 грамів вуглеводів – це приблизно 4 скибочки хліба.
На відміну від інших популярних білкових дієт, кето-дієта робить акцент не на білках, а на жирах.
Прихильники цієї дієти вважають, що при такому раціоні організм буде витрачати енергію шляхом спалювання власного жиру.
Продукти, які рекомендують на кето-дієті:
Раніше лікарі розповіли про симптоми рака кишківника, які можна сплутати з іншими хворобами.
Також ми писали про ранні ознаки раку кишечника, які можна не помітити.