Як вибрати по-справжньому стиглий кавун без нітратів: важливі поради
Усім відомо, що кавун добре тамує спрагу і майже не містить калорій. Ця ягода - один із найулюбленіших десертів українців, які смакують її і вдома, і на природі, з друзями чи коханими... Всього ми з вами з’їдаємо кілька сотень тонн кавунів на рік!
Але як вибрати найсмачніший, найсолодший кавун, який не містить нітратів? Відповідь на це питання дала кулінарна експертка Ірина Рудневська у ефірі шоу "Місто прокидається" на каналі LIVE.
Кавун без нітратів
Існують базові ознаки, за якими можна визначити, корисний кавун насправді, чи в нього було додано безліч хімічних сполук.
Перш за все, це тверда шкірка. Її неможливо здерти ані нігтем, ані будь-яким іншим шляхом.
По-друге, розмір - він має значення. Чим більший кавун, тим ймовірніше, що його вирощували з додаванням нітратів. Краще обирати середні плоди - вагою 7-10 кг.
По-третє, на місці розлому мають утворюватися "крупинки" - розріз має бути шороховатим, а не скляним. Це свідчить про природне походження кавуна.
Вибір стиглого і солодкого кавуна
У магазині чи на ринку звертайте увагу на хвостик та плодоніжку ягоди. Їхня сухість свідчить про те, що кавун дозрів.
Поверхня плоду має бути блискучою та твердою, без надрізів і тріщин, а шкірка - з яскравими та контрастними смужками.
Також стиглий кавун часто має на одному боці яскраво-жовту або помаранчеву пляму, а його розмір має бути дещо більше середнього.
Звук від постукувань має бути чистим та дзвінким. Якщо кавун стиснути - він матиме легкий хрускіт.
Раніше лікарі розповіли, кому суворо заборонено їсти кавуни.
Також днями відомий кулінар Євген Клопотенко представив оригінальний рецепт з кавуном, від якого ви будете в захваті.