В'ялені помідори за італійським рецептом: ви більше не будете купувати їх в магазині
В'ялені помідори - улюблені ласощі у багатьох. Їх можна використовувати як самостійну закуску або додавати до м'яса, риби, паст, в салати або бутерброди, і навіть в хліб.
Приготувати в'ялені помідори можна самостійно за дуже простим рецептом, і ви більше не будете купувати їх в магазині. Як це зробити - читайте нижче.
Інгредієнти:
- Помідори - 700 г
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 100 мл
- Лавровий лист - 1 шт.
- Сіль - до свого смаку
- Прованські трави
Спосіб приготування:
Для приготування в'ялених помідорів вибирайте сорт"сливка". Помийте помідори та розріжте навпіл.
Розігрійте духовку до 150 градусів. Візьміть деко і застеліть його пергаментним папером.
Викладайте половинки помідорів зрізом вгору. Трохи підсолити, щоб вони краще засушилися.
Сушіть помідори в духовці 2,5-3 години. Потім вимикайте духовку і витягуйте деко. Поставте помідори ще на ніч або на цілу добу - досихати. Накрийте тканиною, але так, щоб був доступ повітря.
Візьміть підготовлені банки, покладіть в них помідори. Зубчики часнику розріжте пластинками та додайте в кожну баночку.
Додайте улюблені спеції на смак - розмарин або прованські трави. Покладіть лавровий лист. Нагрійте оливкову олію, але не доводьте її до кипіння. Залийте гарячою олією помідори в банці.
Помідори повинні настоятися мінімум добу, а після цього відправляйте їх в холодильник. Там вони можуть зберігатися кілька тижнів.
Для готування помідори можна різати шматочками, а оливковою олією заправляти салати.
До речі, замість оливкової олії можна використовувати та звичайну, соняшникову. Якщо ви вилили трохи олії з банки - долийте свіжу, щоб все помідори були покриті. Інакше з'явиться цвіль.
До речі, раніше ми розповідали про те, як в лічені хвилини замаринувати цибулю в банку.
А також ми писали про те, як приготувати легкі повітряні мафіни з капусти та шинки.