Лікарі з'ясували, для кого ароматні кавуни, сезон яких починається в Україні, протипоказані. Вживання ягоди може запустити деякі захворювання і погіршити стан організму.
Кому не можна їсти кавуни, яка допустима норма ягоди в день, і в чому користь сезонних ласощів - читайте нижче в нашому матеріалі.
За словами медиків, з кавунами потрібно бути обережними, в першу чергу, хворим цукровим діабетом, а також людям, які страждають підвищеною схильність до набряків, пише rg.
"Буде не дуже корисно тим, хто страждає набряками. І так рідина накопичується, а тут з'їж кавун - це ще додаткова рідина", - розповідають лікарі.
Для здорових людей літня ягода дуже корисна, адже вона містить речовини, які перешкоджають каменеутворенню і чинять тонізуючий ефект на організм.
При цьому медики радять обмежувати себе в ласощах. За день максимальна кількість для людини зі здоровими нирками - один кілограм, а для дитини молодшого віку - втричі менше. Якщо ви відчуваєте, що ягода занадто сильно "сечогонить", зменшіть цю дозу.
Щоб не викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом, медики радять не їсти кавун до їди або відразу після цього. Краще - окремо від усього іншого і за 2 години до або після.
Кавун, попри солодкий смак, низькокалорійний - всього 38 ккал/100 грам. Річ у тому, що ягода на 92-93% складається з води. Зате інше - дуже корисні речовини:
Раніше ми писали, що українці перевірили на нітрати перші кавуни, і результат шокував їх.
Також лікарі розповіли, кому не можна їсти персики.