Лікарі розповіли, для кого протипоказано їсти редис, щоб не нашкодити здоров'ю. Весняний овоч, безумовно, корисний, але деяким людям краще утриматися від приготування салатів з ним і вживання його як гарніру.
Про це пише toneto.
Редис багатий вітамінами РР, С, вітамінами групи В, також в ньому є велика кількість натрію, заліза, магнію, фосфору, калію і кальцію, клітковина, білок і ефірні олії.
У весняному овочі всього 15 ккал в 100 грамах. Сміливо додавайте його в страви при дієтичному харчуванні.
Лікарі кажуть, що вживання редису підвищує імунітет, що допомагає боротися з простудними захворюваннями.
У зелені редису багато фолієвої кислоти, овоч корисний для жіночого здоров'я і правильного розвитку плода для вагітних.
Крім того овоч знижує вміст цукру в крові і збільшує рівень гемоглобіну.
А клітковина в овочі налагоджує обмінні процеси, виводить холестерин і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Також редис має жовчогінний ефект і знімає набряки.
Раніше експерт розповів, коли в Україні знизяться ціни на овочі.
Також лікарі назвали категорії людей, яким не можна їсти молоду картоплю.