Лікарі попередили про небезпеку кип'яченої води
Лікарі розповіли про те, яку воду краще пити
Яку воду краще пити кип'ячену або фільтровану? Над таким питанням замислюються багато людей, які хочуть убезпечити себе і своїх близьких. Адже через воду в організм можуть потрапляти шкідливі мікроорганізми. Вчені, які займалися дослідженням цього питання, прийшли до несподіваного висновку. Які загрози може приховувати кип'ячена вода - в матеріалі Styler.
Дослідники з Цюріха прийшли до висновку, що кип'ячена вода може нести небезпеку з кількох причин.
По-перше, вчені зруйнували міф про те, що кип'ятіння вбиває шкідливі бактерії. Це твердження правдиве лише частково. Справа в тому, що лише тривале кип'ятіння може знезаразити воду. А доведення води до температури 100 градусів за Цельсієм проблему з патогенами у воді не вирішить.
По-друге, хлор, який міститься у воді, випадає в осад і починає взаємодіяти з іншими речовинами, утворюючи шкідливі сполуки.
По-третє, при кип'ятінні на стінках чайника утворюється осад. З часом він накопичується і починає потрапляти в організм людини. Це призводить до проблем із серцем, суглобами і нирками.
"Регулярне вживання кип'яченої води вимиває з організму солі та мінеральні речовини", - заявили дослідники.
Раніше ми писали про те, люди з якою групою крові найбільш схильні до раку.