Лікарі розповіли про алкогольний напій, який навіть в невеликих порціях може нашкодити серцю
Лікарі назвали найнебезпечніший алкоголь, мала порція якого може бути згубною для нашого організму. Особливо погано це тому, що зазвичай напій п'ють літрами, та ще й в прикуску з різними солоностями-копченостями.
Йдеться про пиво, яке по одному з досліджень вважають за краще пити 49% українців (правда в цей відсоток входить і горілка). А ось 62% молоді полюбляє розслаблятися виключно пивом.
Наркологи попереджають, що цей алкогольний напій вкрай шкідливий навіть не вмістом спирту, а через важкі метали. Так, в пиві був виявлений кобальт. Він потрапляє туди з хмелю - рослина має властивість витягати важкі метали в процесі росту.
Лікарі кажуть, що всього в 375 мл пива міститься гранично допустима добова доза цієї речовини, пише Країна Здоров'я.
Особливо кобальт шкідливий для серця.
"Метали, що містяться в пиві і пивних напоях, викликають кардіопатію, ожиріння серця, за патологією нерідко слідує смерть хворого", - говорять фахівці.
Крім того, лікарі попереджають, що вживання великої кількості рідини призводить до розвитку варикозного розширення вен і збільшення серця.
Основною ознакою розвитку пивного алкоголізму фахівці називають неможливість розслабитися або посидіти з друзями без цього напою. Друга стадія - коли ви п'єте пиво кожен день (навіть якщо трохи).
Якщо ж ви спробували зменшити кількість випитого пива або ж зовсім від нього відмовитися, і відчули "синдром відміни" (тремтіння рук, сухість у роті, головний біль, слабкість і пітливість), а пару ковтків "повернуло вас до життя", вам пора до нарколога.
Самим же безпечним і навіть корисним алкогольним напоєм є червоне сухе вино. І справа все в чудо-речовині ресвератролі. Саме цей антиоксидант, що міститься у вині, ставить його на перші місця всіх рейтингів корисного алкоголю.
Раніше ми писали, що колір очей може передбачити схильність до алкоголізму. Вчені зробили цікаве відкриття.