Лікарі перерахували продукти, вживання яких може пошкодити нирки навіть здорової людини. Експерти радять обмежити їх у своєму раціоні, аби не мати проблем з цим важливим органом.
Про це пише Healthline.
Йдеться про продукти, через які підвищується кислотність. Аби уникнути пошкодження органу, варто внести зміни у свій щоденний раціон.
Медики рекомендують обмежити вживання риби, свинини, птиці, сиру, яєць, яловичини, рису, хлібу і солодких газованих напоїв.
Адже через високу кислотність відбувається пошкодження крихких канальців нирок, де утворюється сеча. У спробах запобігти цьому, орган починає активно виробляти аміак.
Якщо такий процес триває недовго - нічого небезпечного нема, але якщо він затягується - це може чинити токсичний вплив на вас.
Щоб запобігти захворюванням нирок, частка кислотоутворюючих продуктів в щоденному раціоні не повинна перевищувати 35%. Решту 65% необхідно відвести для лужної їжі - овочів, ягід і фруктів.
Лікарі також перерахували характерні симптоми, які свідчать про проблеми з нирками:
Раніше лікарі назвали напій, який на третину збільшує шанси на інсульт в молодому віці.
Також ми писали, що названо продукт, який не можна доїдати на наступний день, адже це вкрай шкідливо.