Медик назвала доступні продукти, які набагато краще захищають організм від застуди
Щороку українці з настанням холодів починають скуповувати продукти, які вважаються ефективними для зміцнення імунітету. В стандартний список таких продуктів входить часник, лимони та імбир. Фахівці прогнозують подорожчання цих продуктів у середньому на 30%.
Чи володіє часник протизапальними та антибактеріальними властивостями, а також – чим насправді корисно зміцнювати організм, розповіли у програмі "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна".
"Якщо говорити з точки зору доказової медицини – часник не має ніяких протибактеріальних і противірусних властивостей", - розповіла сімейний лікар Віта Олещенко.
Вона додала, що вчені провели експеримент і помістили імбир, часник і лимон в живильне середовище з бактеріями. У ході експерименту з'ясувалося, що бактерії нікуди не поділися. І тому медики рекомендують звернути увагу на інші продукти для зміцнення імунітету.
Як зазначила Віта Олещенко, українцям варто придивитися до зелені та шипшині – у них набагато більше корисних властивостей.
"Є аналоги фруктів і овочів, які можна вживати замість лимона та отримувати добову норму вітамінів швидше, наприклад, наша українська шипшина. Те ж саме можна сказати про зелень – петрушка, кріп і цибуля. Вони містять багато вітаміну C", - розповіла лікар і додала, що підвищити імунітет і захиститися від бактерій допоможе чай з обліпихи.
А для відновлення обміну речовин експерт рекомендує пити домашній квас, зроблений з хліба і хрону.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що лікар розповів, хто не підчепить COVID-19 навіть після контакту з хворим.
А також розповідали про те, що лікарі дали рекомендації про те, як зміцнити жіночий організм в період осінніх застуд і пандемії.