Цибулю називають "королевою овочів" через вміст поживних речовин і масу лікувальних властивостей. Проте, багато цибулі вживати не можна, так як є ряд побічних ефектів.
Про це розповіла лікар із США Люсія Гарсія, пише Quora.
Цибуля не тільки містить поживні речовини, необхідні організму, але також володіє багатьма лікувальними властивостями, в тому числі антиоксидантними, протираковими, протизапальними, антибактеріальними, антивірусними і так далі.
"Слід зазначити, що цибуля містить деякі фруктани, яких немає в більшості овочів", - пише доктор.
Фруктан - це вуглевод з лікувальними функціями, який може знижувати вироблення речовин, пов'язаних з пухлинами, і чинить хороший вплив на профілактику раку та інших хронічних захворювань.
Фруктан також є поживною речовиною для "хороших" бактерій в кишечнику, що може збільшити кількість хороших бактерій.
За словами медика, можуть бути деякі побічні ефекти після вживання занадто великої кількості цибулі.
Справа в тому, що в кишечнику немає ферментів, здатних розщеплювати фруктани, тому фруктани не можуть перетравлюватися і засвоюватися організмом. Велика кількість фруктанів накопичується в кишечнику і може викликати проблеми, такі як здуття живота, біль у животі, гази і спазми.
"Тому не можна їсти занадто багато цибулі, і бажано з'їдати від 50 до 80 грамів на день", - додала медик.
Раніше ми писали, що трапиться з вами, якщо часто їсти моркву.
Також повідомлялося, що станеться, якщо часто їсти банани.