Лікар розповіла, яке масло найкраще використовувати для смаження і салатів
Рослинна олія - дуже цінний продукт для організму. Відмовлятися від неї ні в якому разі не можна. Але який же продукт вибрати з найбільшою користю?
На це питання відповіла Нутриціолог Ольга Ковіненко, пише РІА Новости.
Фахівець пояснила, що масла з середньоланцюговими тригліцеридами благотворно позначаються на метаболізмі і позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.
"Найкорисніші масла для смаження - тверді (у них висока точка димлення). У їх число входять кокосове масло, масло дхі, качиний жир", - розповіла вона.
"Для салатів і холодних страв краще вибирати сиродавлені або живі масла. Вони виготовляються на дубових пресах і не окислюються, через те, що відсутній контакт з металом. Їх не нагрівають, тому це абсолютно натуральний продукт зі збереженням користі від самої природи", - зазначила нутриціолог.
Ковіненко додала, що також корисні олії холодного віджиму.
Дивіться на пляшку, там повиннен бути напис: "extra virgin" – прямий/холодний віджим). Позначення Extra Virgin на етикетці говорить про те, що перед вами масло першого пресування, тобто отримане безпосередньо шляхом механічного віджиму свіжих плодів.
Масло дхі - це вершкове масло, очищене від домішок за допомогою нагрівання і кип'ятіння на повільному вогні. У процесі приготування з масла випаровується вода, а також втрачається білковий казеїн і істотна частина лактози (молочний цукор запікається при нагріванні до високої температури).
Нагадаємо, що грейпфрут може бути смертельно небезпечним, чому, читайте в матеріалі.