Лікар розповів, що буде з організмом, якщо їсти піцу щодня
Багато хто з нас не уявляє собі життя без гарячої піци. Але чи так вона безпечна? Лікарі не рекомендують їсти такий продукт, якщо він куплений в магазині.
Лікар-дієтолог Павло Ісанбаєв розповів, що станеться з організмом, якщо щодня їсти піцу, пише РІА Новости.
Медик повідомив, що в покупних піцах просто сила-силенна калорій, вони містять жирні соуси, майонез, ковбасу, кілька видів сиру і пшеничне борошно.
"Продукт підвищує рівень цукру в крові і сприяє швидкій появі відчуття голоду, а також перспективі набрати зайву вагу. Тому хлібопекарське борошно часто замінюють на житнє, цільнозернове або рисове. Рисове борошно рекомендоване при непереносимості глютену - діагнозі, коли вживання "звичайного" борошна викликає здуття живота та інші порушення в роботі шлунково-кишкового тракту", - пояснив він.
Не запивайте піцу газованою водою
Ні в якому разі не запивайте піцу солодкою газованою водою, радить лікар. Поєднання солодкого і жирного в одному прийомі їжі призводить до коливань глюкози, навантажує підшлункову залозу і збільшує ризик набрати непотрібні кілограми.
"У людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту можливі загострення гастриту, здуття живота, зриви стільця. У підлітків жирне разом з солодким викликає проблеми зі шкірою, провокує часті зміни в настрої і дратівливість - їм рекомендується вживати тільки ту піцу, яка готується зі "здорових" продуктів", - резюмував лікар.
Підбиваючи підсумки, можна сказати, що часте вживання піци веде до проблем з вагою, гастриту і проблемах зі шкірою. Пам'ятайте, збалансоване харчування - запорука успіху і здоров'я.
Як ми раніше писали, ніколи не додавайте ці продукти в начинку для піци.