З настанням холодів в нашому організмі вмикається свого роду режим енергозбереження, потрібний для того, аби зігрітися. Саме їжа стає одним із доступних джерел палива, насичення і поживних речовин. Але тут виникає ризик наїсти боки, які потім доведеться зганяти перед пляжним сезоном.
Як цього уникнути, розповіла лікар-дієтолог, пише Marieclaire.
Вони висококалорійні, і при цьому з низькою поживною цінністю. Лікар каже, що напівфабрикати і фаст-фуд - справжнє зло в холодну пору року.
Вживаючи такі продукти, ви отримуєте "порожні" калорії і мінімум корисних речовин (вітамінів, мінералів, антиоксидантів).
Мова йде, зокрема, про чіпси, картоплю фрі, сосиски, ковбаси.
Наприклад, гаспачо, окрошка. Дієтолог каже, що такі продукти пригнічують травлення.
І якщо влітку ми можемо собі їх дозволити, то взимку краще відмовитися від їжі, яка додатково буде нас охолоджувати.
Краще вживати свіжоморожені "наші" фрукти і овочі, ніж завезені свіжі "заморські". Адже наш організм підлаштований на засвоєння продуктів, вирощених на території, де жили наші предки.
До того ж свіжоморожені продукти чудово зберігають свої вітаміни.
Підвищене вживання цукру знижує імунітет. Через це ми піддаємо себе більшому ризику захворювань. Тому не варто в холодну пору року зайвий раз балувати себе тістечками.
Краще - фрукти і ягоди, знову ж таки, - сезонні.
Не варто забувати, що алкоголь дуже калорійний. До того ж, він уповільнює метаболізм і підсилює відчуття голоду, на тлі якого в холоди ми ризикуємо переїдати і набирати зайву вагу.
Раніше експерти також розповіли, чому петрушка може бути шкідливою, і кому не варто зловживати зеленню.
Також дієтолог назвала продукти, які здатні "виростити" целюліт на стегнах, закликавши від них відмовитися.