Лікарка назвала наслідки частого вживання чорносливу
Чорнослив - поживний і корисний сухофрукт, який виготовляють з декотрих видів слив. Він дуже корисний, особливо для нашого кишківника. Але що буде, якщо їсти чорнослив часто і забагато?
Про це розповіла лікар із США Люсія Гарсія, пише Quora.
За словами медика, чорнослив більш концентрований за солодкістю, ніж сливи, і має терпкий присмак.
Оскільки чорнослив по суті "концентрована слива", він являє собою висококалорійний сухофрукт з високим вмістом цукру.
Що буде, якщо часто й багато їсти чорнослив?
Так, один чорнослив важить близько 9,5 грамів, містить близько 25 калорій і 3,9 грама цукру. До прикладу, 1 чайна ложка цукру з гіркою це 8 грамів цукру.
Лікарка попереджає, що вживання занадто великої кількості чорносливу може призвести до підвищення рівня цукру в крові та збільшення ваги, тому рекомендується їсти не більше 10 чорносливин на день.
Чим чорнослив корисний
Експерт зазначила, що чорнослив є прекрасним джерелом поліфенолів. Поліфеноли - це активні рослинні сполуки з антиоксидантними та протизапальними властивостями.
Запалення та окислювальний стрес є одними з основних причин втрати кісткової маси та остеопорозу.
Всім відома здатність чорносливу нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, позбавивши від закрепів, але не тільки. Чорнослив також:
- корисний при атеросклерозі, гіпертонії, завдяки високому вмісту солей калію;
- має сечогінну дію, допомагає впоратися навіть з сильними набряками, покращує роботу нирок, сприяє виведенню шлаків, токсинів з організму;
- допомагає впоратися із занепадом сил, підняти життєвий тонус, підвищити працездатність;
- багатий антиоксидантами продукт бореться з вільними радикалами, гальмує старіння клітин і омолоджує організм.
Раніше ми писали, чи можна їсти персики зі шкіркою. І до чого це може призвести.
Також повідомлялося про спецію, яка здатна замінити дорогі аптечні препарати.