Літня закуска з баклажанів і перців точно прийдеться вам до смаку. Готувати страву дуже просто: нарізали, запекли, замаринували!
Рецептом поділилася відома українська блогерка Alina FooDee.
Наріжте баклажани на шматочки. Додайте рослинна олію і перемішайте. Змастіть перець олією.
Запечіть баклажани 15-20 хвилин, перець 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Покладіть перець в пакет і залиште на 10 хвилин (щоб шкірка легко відходила від м'якоті перцю).
Для маринаду змішайте рослинну олію, цукор, сіль, оцет і чорний мелений перець. Додайте в маринад сік із запеченого перцю. Наріжте часник на тонкі скибочки.
Викладіть баклажани, часник, перець шарами. Залийте маринадом. Накрийте кришкою і поставте в холодильник мінімум на 2 години, періодично акуратно перемішуючи.
Раніше ми писали, як правильно приготувати плов, щоб він не перетворився на розмазню.
Також з'явився рецепт баклажанів, консервованих в аджиці.