ua en ru

Смачні хрусткі смажені крильця: неймовірно простий рецепт від відомого кулінара

Смачні хрусткі смажені крильця: неймовірно простий рецепт від відомого кулінара Фото: Простий рецепт хрустких смажених крилець (freepik com)

Суддя шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом хрустких смажених крилець. Він попередив, що такі крильця легко можна зробити вдома, а спеції та гостроту можна регулювати до свого смаку.

Рецептом хрустких крилець Володимир Ярославський поділився на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • 1 кг крилець;
  • 30 г солі;
  • 1 літр води;
  • 0.5 чайної ложки меленого гострого червоного перцю (каєнський);
  • Я додавав ще шрирачу.

Як готуємо:

Розділяємо крильця по суглобу;

У воді розчиняємо сіль, додаємо перці й залишаємо на 6-8 годин у холодильнику;

Дістаємо крильця, просушуємо їх від надлишкової води.

Смачні хрусткі смажені крильця: неймовірно простий рецепт від відомого кулінараОкремо змішати:

200 г борошна;

100 г кукурудзяного крохмалю;

1 ч. ложку меленого червоного гострого перцю;

2 чайні ложки пудри сухого часнику;

1 чайна ложка сухого орегано;

0.5 чайної ложки копченої паприки, за бажанням;

0.5 чайної ложки суміші карі;

Трохи солі.

Все змішати та відділити 150 г суміші

Додати 200 г води

1 яйце

Перемішати вінчиком, і це буде кляр.

Крильця по одному окинути одразу у кляр, далі у борошно зі спеціями, добре запанірувати з обох боків і занурити у фритюр. Смажити на середньому вогні - 170 градусів. Так, щоб маленька частина смажились приблизно 4 хвилини, а більша 4.5 навіть.

Викладайте їх на паперовий рушник або серветку, щоб ті увібрали надлишкову олію.

Смачні хрусткі смажені крильця: неймовірно простий рецепт від відомого кулінараКрильця мають бути готовими всередині, тому перевірте перші шматочки обов’язково! Для більшої хрусткості можна спробувати навіть без яйця. Смачного!