Солена карамель легко готується вдома, але треба знати деякі нюанси, аби десерт не розпадався на пласти і не зацукрювався.
Рецептом поділилася відома українська кулінарка Лілія Цвіт.
Візьміть посуд з товстим дном. Насипте цукор, додайте воду і оцет. Увімкніть середній вогонь. Коли сироп активно кипить, почніть активно перемішувати. Уварюйте сироп, доки він не почне карамелізуватися.
Коли сироп стане коричневатим, додайте в нього масло кімнатної температури. Перемішайте швидко.
Додайте нагріті вершки, перемішайте. Увімкніть плиту і доведіть карамель до кипіння. Додайте сіль (якщо не будете додавати арахіс).
Варіть до бажаної густоти. Проваріть 2 хвилини для рідкої карамелі, для густої іриски треба 5-7 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з газети New York Times.
Також читайте про хмиз до чаю буквально з двох інгредієнтів.