Вареники з солоним сиром - старовинна українська страва, коли сир зберігали в діжках, просолюючи щоразу нову порцію. Якщо їх посипати кропом, заправити сметаною або дрібними шкварками - ви отримаєте смак справжньої української кухні.
Про це розповів шеф-кухар Ярослав Артюх, пише Їzhakultura.
Експерт пропонує приготувати їх на основі заварного тіста - тоді наші вареники будуть завжди ідеальними і стануть родзинкою на святковому столі.
Фото: варіант подачі наших вареників (yizhakultura.com)
Для тіста:
Для начинки:
Для "вудженої" сметани:
Для заправки:
Готуємо "вуджену" сметану. "Вуджену" шинку або бекон (спосіб копчення з попереднім маринуванням) потрібно порізати і покласти в миску зі сметаною, закрити плівкою і залишити на 2 години.
Для начинки сир змішати з рубаним кропом, посолити і перебити блендером.
Для сирного соусу вершки довести до кипіння, зняти з вогню і всипати тертий сир. Мішати віником до повного розчинення і загущення, посолити.
Щоб приготувати тісто, в каструлю треба влити молоко, додати масло, сіль і цукор. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і потроху всипати половину борошна.
Активно перемішувати дерев'яною лопаткою, поки тісто не завариться. Повинна вийти однорідна куля без грудок, а дно каструлі лише злегка прихопитися золотистою шкіркою. Зняти з вогню і помішувати.
Як тільки тісто охолоне приблизно до 65-70 градусів, поступово по одному додати яйця. Продовжувати вимішувати близько 2 хвилин, досипати борошно, що залишилося і вимішувати ще 5 хвилин. Готове тісто накрити і залишити в холодильнику на 1 годину.
Потім дістати його з холодильника і розкачати товщиною 3-5 мм. Вирізати форми або вичавити їх склянкою. Розкласти начинку і заліпити кожен вареник. Вареники викласти на кухонну дошку, попередньо притрусивши її борошном.
Варити 3-5 хвилин в підсоленому окропі, поки вареники не піднімуться на поверхню.
Викласти на тарілку вареники і сметану. Полити сирною заправкою.
Раніше гастродослідниця також розповіла, як приготувати справжню українську гарбузову кашу.
Крім того ми писали про оригінальний рецепт форшмака.