Вживання цього овоча в сирому вигляді - секрет довгожителів: доведено вченими
Лікар назвала овоч, який ми зазвичай вживаємо обмежено, секретом довгожителів. Дійсно, вченими доведено, що продукт вкрай корисний, але вживати його потрібно саме в сирому вигляді.
Про це розповіла доктор з США, Люсія Гарсіа, пише Quora.
Йдеться про часник, від якого багато хто відмовляється через специфічний смак і запах.
А найздоровіший спосіб їсти часник, на думку доктора Гарсіа, це їсти сирий часник.
Часник містить природний антибіотик
Часник багатий аліїном. Коли зубчики часнику подрібнюються, активується фермент аліїназа, який може перетворювати аліїн в аліцин.
Аліцин - природний рослинний антибіотик широкого спектру дії, що має сильну антибактеріальну і протизапальну дію, а також очевидну інгібуючу і вбивчу дію на різні патогенні бактерії.
Аліцин також може знизити кров'яний тиск, рівень ліпідів в крові, поліпшити кровообіг, запобігти артеріосклерозу і дуже корисний для здоров'я серцево-судинної і цереброваскулярної систем.
Чому часник може уповільнити старіння?
Лікар каже, що вживання сирого часнику уповільнює старіння людського тіла.
"Німеччина - одна з найбільш довгоживучих країн у світі. Звіт ВООЗ показує, що середня тривалість життя в Німеччині становить 83 роки. Практично всі в Німеччині особливо люблять їсти сирий часник. За статистикою, річне споживання часнику в Німеччині становить понад 8000 тонн", - пише доктор Гарсіа.
Німецькі вчені вважають, що часник тісно пов'язаний з довголіттям, а вживання сирого часнику може продовжити життя.
На думку експертів німецького науково-дослідного інституту, у часнику міститься більше 400 речовин, корисних для здоров'я і довголіття. Якщо ви хочете дожити до 90 років, часник повинен бути основною частиною вашої їжі.
Раніше лікар також розповіла, що станеться з організмом, якщо кожен день їсти свинину.