Українців попередили про небезпеку вживання солодощів при коронавірусі
Через вживання солодощів ускладнюється перебіг коронавірусу
Головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко розповів про наслідки вживання солодощів при зараженні коронавірусом. Хворим на COVID-19 треба виключити з раціону важкі вуглеводи, зокрема і десерти, оскільки вони негативно впливають на перебіг захворювання і процес одужання.
Зі слів Віктора Ляшка, через солодощі згущується кров, що у результаті призводить до тяжких наслідків для інфікованих коронавірусом. Крім того, він нагадав, що люди з цукровим діабетом перебувають у групі ризику. Тому часто медики призначають таким пацієнтам препарати, які навпаки розріджують кров.
Головний санітарний лікар країни також розповів, що на перебіг хвороби впливає і фізична активність. Тому Ляшко рекомендує зменшити вживання вуглеводів і збільшити кількість занять спортом.
"Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров. Вуглеводні (продукти), низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання", – заявив Ляшко в ефірі програми "Голос народу" на "112 Україна".
Також Віктор Ляшко порадив хворим вживати достатню кількість вітаміну D, який є, зокрема, у курячій печінці та яловичині.
Нагадаємо, експерт з харчування Баварського центру споживачів Даніела Крел пояснила, що виключення вуглеводів призводить до безлічі розладів в роботі організму.
Також ми раніше писали про ефективність вітаміну С проти коронавірусу. Однак дозування має бути досить високим, а користь підтверджена не для всіх віків.