Шоколадні цукерки з білим нальотом, який іноді можна помітити на цих солодощах, свідчить або про прострочену кондитерку, або про те, що вона створювалася з порушенням технології виробництва.
Про це розповіла доцент кафедри ресторанної продукції Національного університету харчових технологій Ірина Корецька в ефірі телеканалу "Україна 24".
Як пояснила експерт, білий наліт на шоколаді буває двох видів - цукровий або жировий.
"Жировий - це порушення технології на виробництві, чого не допускають наші виробники, за це їх б'ють по руках. За цим стежать. А цукровий наліт - це те, що шоколадка пролежала десь у схованці, а потім її розкупили на розпродажі на Новий рік і 8 березня вирішили подарувати - вона буде біляста, це природна реакція", - говорить фахівець.
Також Корецька звернула увагу, що деякі види цукерок можуть твердішати з часом.
"Якщо це помадні цукерки, які "стукають", то термін придатності вже однозначно минув, це вже був торішній Новий рік", - зазначила вона.
Раніше повідомлялося, що український дієтолог назвав причину, чому шоколадні цукерки можуть бути дуже небезпечні.
Також ми писали про те, вчені вирахували смертельну дозу шоколаду і пояснили, скільки його можна їсти на день.