2 травня українці святкуватимуть Великдень 2021. І однією з найважливіших складових традиційного великоднього кошика є м'ясо - для святкового столу воно повинно бути просто ідеальним. Для цього краще взяти підчеревок або стегно. Кількість вибирати вам, наприклад, для чотирьох персон вистачить 1 кг.
Рецепт м'яса, запеченого в тісті за давнім українським рецептом, дали в програмі "Ранок з Україною" на каналі "Україна".
Щоб приготувати м’ясо за традиційним українським рецептом, слід спершу замісити прісне тісто. Для цього потрібно змішати 300 г борошна, дрібку солі, 100 мл води і кілька ложок рослинної олії. Воно має бути за консистенцією трохи тугим.
М’ясо промити під проточною водою, промокнути серветками, зробити надрізи, в які запхнути шматочки лаврового листя і часнику. А далі щедро натерти шмат м’яса спеціями за смаком.
Розкатати тісто якомога тонше і загорнути в нього м’ясо. Далі зробити в тісті кілька отворів. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 230 градусів протягом години, далі знизити температуру до 180, а ще через годину - до 160-ти.
Через 3 години дістати страву з духовки і зробити невеликі надрізи, щоб витік зайвий жир, і можна розкривати хлібину - м’ясо готове.
Така страва стане справжньою прикрасою великоднього кошика, якщо покласти її біля паски, писанок і сала.
Раніше ми писали, що Клопотенко розкрив секрет приготування справжньої української паски.