Українцям назвали головну проблему магазинного хліба: "стандарти перевищені в два рази!"
Експерти обговорили тему "Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України", в якій торкнулися якості магазинного хліба. За їхніми словами, такий хліб містить занадто багато солі.
Про це розповіла експерт експертної групи з питань формування державної політики щодо здорового способу життя та факторів ризику Тетяна Скапа.
Вона зазначила, що не завжди всі продукти відносяться до збалансованого харчування.
"Наприклад, хліб. Він може бути виготовлений за всіма технологіями, але не відповідати стандартам", - заявила Скапа.
За її словами, якщо звернути увагу на вміст солі, то на полицях українських магазинів не можна знайти хліб, який відповідає стандартам 0,45 грама солі на 100 грамів хліба.
"Зараз стандарти перевищені в два рази і більше", - додала експерт.
Скапа також підкреслила, що аналогічна ситуація спостерігається з консервами та ковбасними виробами.
Навіщо додають більше солі
Виробники за допомогою більшої кількості солі підвищують смакові якості своїх продуктів.
Нагадаємо, експерти розповіли, як правильно вибрати куряче м'ясо, адже продавці спеціально можуть обробляти товар, щоб він мав презентабельний вигляд.
Ми також писали про те, як відрізнити якісну згущене молоко від фальсифікату.