Як український бізнес виживає в локдаун: хто залишився "на плаву" і у виграші
Локдаун 2021 в Україні розпочався 8 січня і розрахований попередньо до 24 січня. Всім закладам громадського харчування заборонили приймати клієнтів всередині, їм дозволено працювати тільки на винос і доставку. Бізнесмени вже хапаються за голову і кажуть, що другий локдаун сильно вдарить по них. За їх словами, вже зараз вони втратили 80% виручки.
Як повідомляється в сюжеті ТСН, люди, які перейшли на "удаленку", теж перестали замовляти їжу онлайн і почали готувати вдома. Ресторатори скаржаться, у них залишилися тільки постійні клієнти, які замовляють доставку, щоб підтримати заклад.
А ось ресторатор Олег Винник зі Львова розповідає, що заклади в місті змогли заробити під час новорічних свят. Завдяки цьому вони зможуть пережити двотижневий локдаун. Не варто забувати, що після свят завжди попит на злачні заклади у людей вщухає.
Голова асссоціаціі ресторанного бізнесу Сергій Трахачов розповів, що одна третя частина українських закладів харчування не працює взагалі і вже є прогнози з приводу того, як локдаун позначиться на закладах.
"За три тижні локдауну, якщо його не продовжать, українська сфера громадського харчування втратить мінімум 7-8 мільярдів гривень. Але ті, хто раніше займався тільки доставкою, зараз у виграші, у них виручка збільшилася на 20%", - розповів Трахачов.
Як виживають закладу під час локдауну
Як ми раніше писали, в Україні затримують соціальні виплати.