В Україні з'явився онлайн-ресторан зі стравами часів Голодомору: що їли українці
В Україні створили сайт зі стравами часів Голодомору
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан, на якому можна подивитися на страви часів Голодомору 1932-1933 років в Україні. Таким чином студенти вшановують пам'ять жертв страшної трагедії.
Тут є і затеруха з кори дерев, та паляниці з лободи, і навіть хлібці з соломи. Частина рецептів студенти відтворили за спогадами своїх родичів. Про це повідомляється на сайті проєкту.
Вони пояснили, що таким чином хочуть розповісти про геноцид українців мовою і образами, які зрозумілі для людей, які живуть в сучасний час.
Меню онлайн-ресторану пам'яті
- Травяники - випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
- Затеруха - запечене тісто з борошна, кори берези і води.
- Палянички - випечені подрібнені картопляні відходи з залишками зерен, замішані на гарячій воді.
- Хлібці - запечена кришена солома разом з просяною і гречаною половою, макухою з конопляного насіння, товчена в ступі.
- Суп "бур'ян" - зварений качан кукурудзи і трава.
- Товченики - перетерті з сіллю дрібна рибка запечена в чавунах.
- Буряк - запечений буряк і молоде листя буряків.
- Хліб - тісто з перетертої кори з жменькою висівок і листям лободи.
- Коржик - перетерта в борошно кора дуба, подрібнені коріння очерету і лободи.
Їжа, яку їли українці під час Голодомору 1932-1933 років (скріншоти з uncounted.ual.ua)
Нагадаємо, у Києві вандали осквернили скульптуру про Голодомор.
Ми також писали про те, що в Києві неадекват осквернив пам'ятник Героям Небесної сотні на очах у людей.