В Україні подешевшали харчові продукти: що найбільше впало в ціні
В Україні почали падати ціни на найпопулярніші харчові продукти – овочі, крупи та цукор. За останній місяці ціни знизилися від 3 до 25%.
Які продукти впали в ціні у вересні, розповіли в Мінагрополітики.
Ціни на овочі у виробників пішли вниз. Картопля подешевшала за останній місяць на 7%, капуста – на 12%, цибуля – на 16%. Найбільше в ціні впали буряк – на 24% і морква - на 25%.
Ціна на огірки та зелений перець також впала.
Опустилася ціна і на крупи - на 1-3%. Це стосується ячмінних, кукурудзяних і горохових круп. Цукор подешевшав у вересні на 3%.
А ось молоко вищого сорту і куряче м'ясо знову подорожчали – в середньому на 3%. М'ясо великої рогатої худоби - на 6%, а свинина за місяць додала в ціні 7%.
Варто відзначити, що ціна на соняшникову олію за останній місяць не змінилася. Як відзначають експерти, ціни на цей продукт диктує світовий ринок і істотного зниження очікувати не варто.
"Ціна на українському ринку для споживачів залишиться постійною. Якщо і буде зниження ціни, то несуттєве-3-5%, навряд чи більше. Найближчі два-три тижні дадуть більше інформації, щоб зрозуміти, яка ціна на олію буде у нас найближчими місяцями", - розповіла експерт Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин у програмі "Економіка"на телеканалі "Україна 24".
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні почали знову дорожчати фрукти і ягоди.
А також ми розповідали про те, що в Україні подешевшав овоч з продуктового набору.