ua en ru

Названа спеція, яка може знизити ризик розвитку раку

Названа спеція, яка може знизити ризик розвитку раку Куркума сприяє запобігти розвитку раку (freepik)

Куркума може допомогти знизити ризик виникнення раку та запобігти зростанню пухлини при прийомі у поєднанні з іншими ліками. До того ж якщо часто використовувати у приготуванні їжі куркуму, то ризик захворіти на онкологічне захворювання зменшується.

Про це пише Еxpress.

Як відомо, рак залишається одним з найсерйозніших проблем, із якими стикаються служби охорони здоров'я у всьому світі, і тут ключову роль має відігравати профілактика.

Вчені кажуть, що злоякісні новоутворення вражають кожну другу людину, яка народилася у Великій Британії після 1960 року. Однак, як сказано в дослідженні британських учених, зупинити або сповільнити поділ ракових клітин, можна за допомогою куркуми.

Названа спеція, яка може знизити ризик розвитку ракуКуркума сприяє запобігти розвитку раку (freepik)

Окрім того, у Великобританії було запущено інформаційні кампанії, спрямовані на підвищення поінформованості про ознаки та симптоми раку. Основна мета – пояснити людям, що захист від хвороби передбачає дотримання правил харчування.

"Добре відомо, що збільшення споживання фруктів, овочів та цільнозернових може значно підвищити захист від раку. У цій галузі куркума славиться передбачуваними лікувальними властивостями, а аюрведична література підтримує її використання як противірусний засіб", – йдеться у статті.

Зазначається, що куркуму необхідно в обов’язковому порядку пересипати в скляну банку, щільно закрити кришкою і зберігати в темряві. На світлі куркумін (активний інгредієнт куркуми) свої корисні якості втрачає.

Названа спеція, яка може знизити ризик розвитку ракуКуркума сприяє запобігти розвитку раку (freepik)

Користь куркуми

Також фахівці кажуть, що велике значення в застосуванні куркуми проти раку має те, що в організмі починається стимулювання самознищення злоякісних пухлин. При цьому куркумін не впливає на здорові клітини, не пошкоджує їх.

На відміну від лікарських препаратів, у куркуми практично немає протипоказань. Це потужний антиоксидант з детоксикаційним і жовчогінним ефектом. До того ж вона впливає на стан шкіри.

У щоденний раціон включити куркуму радять дієтологи. Особливо вона допоможе пацієнтам з цукровим діабетом і ожирінням. Приправу додають у дієтичні напої, оскільки з її допомогою вдається нормалізувати обмінні процеси, що відбуваються в організмі.