Чай не завжди є корисним напоєм
Всіма улюблений підбадьорливий напій чай виявляється іноді шкідливий, а не корисний. Фахівці назвали сорти чаю, від вживання яких краще утриматися. До них відносяться каркаде, пуер і навіть звичайний чорний чай. У будь-якому разі у всьому важлива міра і навіть у вживанні цих напоїв.
Вважається, що кислі продукти і напої негативно позначаються на стані зубної емалі. Так от німецькі вчені вирішили перевірити, який з кислих продуктів – найнебезпечніший. Для цього провели експеримент: більше 1000 зубів, що залишилися в кабінеті стоматологів, занурювали на кілька хвилин у напій і після вимірювали твердість емалі. Результати вийшли шокуючими. На першому місці по шкідливості виявився чай каркаде, ненабагато випередивши різні види газованих напоїв, алкоголю і енергетиків.
Таніни в чайному листі відповідають за гіркий, сухий смак чаю. В'язка природа танінів також може дратувати травний тракт, що може призвести до неприємних симптомів, таких як нудота або біль у животі. Причому отримати такий ефект можна від різної кількості Пуеру. Деяким буде достатньо двох чашок, а деяким п'яти. Будьте обережні з пуером.
Зелений чай вважається найкориснішим і нешкідливим, але це не зовсім так. Зелений чай володіє бактерицидною і вираженою сечогінною властивістю. Проблема полягає в тому, що при великій кількості зеленого чаю він вбиває не тільки шкідливі мікроби, але і корисні. А якщо зовсім замінити зеленим чаєм всю рідину, яку ви споживаєте за день, у результаті отримаєте масу проблем з нирками, печінкою і просто отруїте організм.
Як ми раніше писали, учені назвали продукти, що прискорюють старіння.