Фахівці визначили негативний вплив продуктів на регенерацію клітин
Вчені визначили, що фастфуд, копченості, напівфабрикати, занадто солона їжа шкідливі не тільки для фігури та шлунка, але і для молодості організму. За словами вчених, ці продукти позначаються на цілісності ДНК-клітин. Прийом їжі глибокого перероблювання призводить до укорочення теломерів, що уповільнює здатність до регенерації клітин.
Як з'ясували дослідники з іспанського Центру біомедичних досліджень з проблем ожиріння і харчування університету Наварри, насамперед напівфабрикати, ковбаси та фастфуд прискорюють старіння, пише Newsru.md.
Вчені не радять вживати більш як три порції на день їжі, в якій є понад п'ять інгредієнтів, таких як хімічні консерванти, підсолоджувачі, підсилювачі смаку і кольору. Вони рекомендують повністю відмовитися або сильно обмежити вживання напівфабрикатів, ковбас, фастфуда, солодкої газованої води та наборів спецій.
Експерти вважають, що додатковою перевагою відмови від вищевказаних продуктів є те, що можна підвищити продуктивність, концентрацію і знизити зайву вагу.
"Якщо печінці доводиться часто працювати над переробкою алкоголю, нікотину, ліків, жирної їжі, це стає помітно з вашої постійної втоми та поганої концентрації. Також при цьому вперто тримаються зайві кілограми, особливо на животі", — цитує їх журнал Freundin.
Також фахівці назвали продукти, які позитивно впливають на роботу печінки – авокадо, огірки, зелений чай, оливкова олія, помідори, куркума.
Нагадаємо, що раніше був названий найкорисніший овоч.
Також LITE писало, які продукти допоможуть позбутися апатії та поганого настрою.