Вчені назвали продукти, що прискорюють старіння
Фахівці визначили негативний вплив продуктів на регенерацію клітин
Вчені визначили, що фастфуд, копченості, напівфабрикати, занадто солона їжа шкідливі не тільки для фігури та шлунка, але і для молодості організму. За словами вчених, ці продукти позначаються на цілісності ДНК-клітин. Прийом їжі глибокого перероблювання призводить до укорочення теломерів, що уповільнює здатність до регенерації клітин.
Як з'ясували дослідники з іспанського Центру біомедичних досліджень з проблем ожиріння і харчування університету Наварри, насамперед напівфабрикати, ковбаси та фастфуд прискорюють старіння, пише Newsru.md.
Вчені не радять вживати більш як три порції на день їжі, в якій є понад п'ять інгредієнтів, таких як хімічні консерванти, підсолоджувачі, підсилювачі смаку і кольору. Вони рекомендують повністю відмовитися або сильно обмежити вживання напівфабрикатів, ковбас, фастфуда, солодкої газованої води та наборів спецій.
Експерти вважають, що додатковою перевагою відмови від вищевказаних продуктів є те, що можна підвищити продуктивність, концентрацію і знизити зайву вагу.
"Якщо печінці доводиться часто працювати над переробкою алкоголю, нікотину, ліків, жирної їжі, це стає помітно з вашої постійної втоми та поганої концентрації. Також при цьому вперто тримаються зайві кілограми, особливо на животі", — цитує їх журнал Freundin.
Також фахівці назвали продукти, які позитивно впливають на роботу печінки – авокадо, огірки, зелений чай, оливкова олія, помідори, куркума.
Нагадаємо, що раніше був названий найкорисніший овоч.
Також LITE писало, які продукти допоможуть позбутися апатії та поганого настрою.