Журавлина має багато корисних властивостей і надає сприятливий вплив на здоров’я людини. Її можна включити до раціону, щоб покращити пам’ять та скорочення ризику розвитку деменції.
Про це повідомляє ScienceDaily.
Британські вчені проаналізували вплив чашки цієї ягоди на день на людей віком від 50 до 80 років. Дослідження пов’язано навіть з побоюваннями, що з роками кількість випадків деменції зросте.
Ліків від деменції немає, тому важливо шукати способи знижувати ризики розвитку захворювання та полегшити його перебіг. Експерти стежили за добровольцями протягом 12 тижнів, відстежуючи функції мозку, вміст холестерину у крові.
У дослідженні взяли участь 60 людей. Половина з них на щоденній основі з’їдала сублімований журавлинний порошок у кількості 100 г свіжого продукту. Інші задовольнялися плацебо.
Виявилося, що вживання ягоди сприяло покращенню пам’яті, нормалізації роботи нейронів та кров краще надходила до мозку. Також у першої групи знизилися показники поганого холестерину, що підвищує ризик атеросклерозу.
Вчені кажуть, що позитивний ефект був помітний лише через три місяці вживання журавлини.
У деяких випадках від вживання журавлини краще відмовитися. Її не варто їсти:
Раніше ми повідомляли, які продукти чудово очищують організм від токсинів та покращують травлення.
Також ми писали, що вчені назвали дешевий овоч, який знизить рівень холестерину та продовжить життя.
Окрім того, читайте, що лікарі з'ясували наслідки частого поїдання яблук зі шкіркою.