Під час війни, як ніколи актуальним стало питання запасів продуктів на майбутнє. Серед основних позицій, якими українці звикли запасатись, неодмінно є крупи. Але далеко не всі знають, як правильно зберігати таку продукцію, аби вона не зіпсувалася.
Тож, як правильно зберігати крупи - читайте у нашому матеріалі Styler далі.
Для вдалого зберігання круп треба стежити перш за все за показниками температури та вологості. Не рекомендуються постійні перепади температури, тобто температура в приміщенні не повинна сильно залежати від часу доби.
Відтак, рекомендований рівень вологості має бути в межах 60-70%. Рекомендований температурний режим не має перебільшувати 5-15 градусів вище нуля.
Окрім того, треба здійснювати контроль вологи та температури самої крупи. Якщо у вас крупа зберігається у мішках - перевертайте їх раз на тиждень, якщо у більш доступному місці, то вистачить й просто перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні різко зміниться ціна на гречку: актуальний прогноз
Крупи чутливі до умов зберігання (фото: pixabay)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подешевшала гречка: де зараз вигідно купувати
Гречка коштує 90 грн за 1 кг, тому її варто дбайливо зберігати (фото: freepik)
Зверніть увагу, що зазначені терміни придатності є актуальними за умови дотримання умов зберігання.
Терміни придатності для різних видів круп:
Сподіваємось, ці поради стануть вам у нагоді!
Раніше ми писали про простий спосіб, який вбереже крупи від жучків.
Також читайте, які крупи перед варінням промивати необов'язково.