Класичні і оригінальні рецепти сирної паски, які будуть під силу навіть кулінарам-початківцям
Сирна пасха - одна з найсмачніших святкових страв на пасхальному столі. Приготування ніжного сирного десерту вимагає набагато менше зусиль, ніж випічка пасок з дріжджового тіста. До того ж, сирну паску можна готувати з використанням сучасних кухонних помічників. Напередодні Великодня 2018 Styler пропонує топ-5 рецептів сирної паски: класичний варіант, сирна паска без випічки і заварна, в мультиварці, рецепти з додаванням желатину і згущеного молока.
Сирну паску готують у спеціальній роз'ємній формі у вигляді пірамідки, але можна використовувати будь-яку іншу ємність. Головне, щоб обрана форма мала отвір, куди буде стікати сироватка. Для приготування сирної паски за класичним рецептом знадобляться наступні продукти:
Такого обсягу продуктів вистачить, щоб заповнити 4 великодні формочки по 0,4 кг.
Перед приготуванням паски сир слід покласти під гніт на 12 годин. Потім його необхідно віджати і подрібнити через сито або блендером. Ізюм помити і залити окропом. Горіхи обсмажити і подрібнити. Збити білки в міцну піну з 0,2 кг цукру. Ввести масу в сир. Жовтки розтерти з цукром, що залишився, всипати ванілін, додати в сирну масу. Вершкове мало розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Змішати всі інгредієнти в каструлі, поставити на повільний вогонь. Варити 7 хвилин, помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою. Після цього зняти з печі і продовжувати помішувати до охолодження.
Коли маса стане теплою, розкласти її в форми, застелені марлею. Кожну форму поставити в глибоку тарілку, а зверху розмістити вантаж. Витримати сирні паски в холодильнику 32-36 годин, потім розібрати форми, прибрати марлю і прикрасити блюдо за своїм бажанням.
Тим хто дуже любить солодке, обов'язково сподобається ця сирна паска. Рецепт святкового десерту без яєць зі згущеним молоком, сухофруктами і горіхами не вимагає випічки і не займе багато часу на приготування.
Необхідні продукти:
Сир віджати, позбутися від грудочок за допомогою блендера. Вершкове масло розм'якшити, потім розтерти його з цукровою пудрою. Сухофрукти розпарити окропом після чого віджати. Горіхи обсмажити і подрібнити. Змішати сир, масляну масу, сметану, влити згущене молоко, додати сухофрукти з горіхами. Викласти суміш в застелену марлею форму, поставити в холодильник під гніт на 14 годин.
Шоколадна сирна паска, рецепт якої досить простий у приготуванні, виглядає дуже незвично і стане головною прикрасою святкового столу. Вказаної кількості інгредієнтів вистачить для 1 великої пасхальної форми, об'ємом 0,7 л. Необхідні прдукти за рецептом:
Сир попередньо віджати і розтерти. Яйця збити з цукром, в суміш додати ванілін, молоко і вершки кімнатної температури. Отриману масу поставити на слабкий вогонь, варити помішуючи протягом 5-7 хвилин (до кипіння не доводити). Потім зняти з печі, додати 1 ст.л. какао, розмішати. Потім ввести сир, сухофрукти, горіхи, цедру і какао-порошок, що залишився. Ретельно перемішати, укласти в застелену марлею пасочницю. Поставити заварну сирну паску під гніт в холодильник на 12 годин.
Рецепт сирної паски з желатином відрізняється тим, що сироватка під час настоювання маси виділятися не буде. Тому для приготування цього десерту можна використовувати будь-які форми і силіконові ємності. Необхідні інгредієнти:
Желатин розвести склянкою (180мл) теплої води, залишити на 5 хвилин. Сир протерти через сито або подрібнити блендером, додати сметану, вершки, розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, ванілін. Все перемішати ложкою або міксером, потім ввести желатин і перемішати ще раз. Для начинки подрібнити банани, можна також використовувати цукати або сухофрукти. З'єднати сирну масу з начинкою і наповнити нею формочки. Відправити в холодильник на ніч.
Простий рецепт паски в мультиварці з використанням сиру за смаком трохи нагадує запіканку. Таке блюдо можна не побоюючись давати навіть малюкам, адже всі інгредієнти проходять термообробку. Необхідні продукти:
Ізюм запарити в окропі. Сир перетерти або подрібнити блендером до однорідної консистенції, додати яйця, цукор, сир, манку, сіль і крохмаль. Дати масі настоятися протягом 30-40 хвилин, потім вмішати родзинки або сухофрукти. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, обсипати паніруванням (подрібненими здобними сухариками або печивом), вилити сирну масу розрівняти. Вибрати режим "Випічка" і встановити таймер на 50 хвилин. Після деактивації режиму кришку мультиварки не відкривати ще протягом години, щоб паска не опала. Після охолодження блюдо можна прикрасити глазур'ю, пасхальною присипкою або горішками.
Топ-5 страв для великоднього столу (video.rbc.ua)