Курча тапака (табака) - популярна страва турецької та грузинської кухонь. По суті це ціла курка, з часником, перцем і прянощами, приготована в місцевому різновиді сковороди з кришкою (тапаці).
Як приготувати смачну курочку без особливих зусиль розповіла відомий блогер Alina FooDee.
Розріжте грудку курчати по центру і трохи його розпластайте, щоб вона була більш плоскою.
Посоліть за смаком і полийте лимонним соком з обох сторін. Залиште курча маринуватися мінімум на 30 хвилин.
Дрібно наріжте 5 зубчиків часнику. Дрібно наріжте невеликий пучок кінзи.
Для соусу змішайте кінзу, аджику і томатний сік. Посоліть за смаком.
Курча обсмажте на топленому вершковому маслі під пресом 12 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Коли курча готове, приберіть прес.
Посипте часником і обсмажте з кожного боку ще по 1 хвилині, щоб часник втратив свою гіркоту, а курча просочилося ароматами часнику.
Готове курча перекладіть на блюдо і змастіть соусом з обох сторін.
Раніше ми писали, які помилки робить багато хто при приготуванні курячого бульйону.