Уляна Супрун розповіла, якими продуктами потрібно замінити біодобавки
Уляна Супрун порекомендувала українцям не приймати харчові добавки з вмістом жирних кислот Омега-3 і розповіла, де їх міститься набагато більше, ніж у риб'ячому жирі. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Уляна Супрун пояснила, що Омега-3 не є єдиною жирною кислотою, а це збірна назва всіх жирних кислот, які корисні для організму. До складу біодобавок входять: альфа - ліноленова, ейкозапентаєнова і докозагексаєнова кислота. На етикетках їх позначають, як ALA, EPA і DHA.
"АLA, наприклад, є у лляному насінні, EPA і DHA - тільки в рибі і морепродуктах. Деякі люди здатні утворювати незамінні жирні кислоти EPA і DHA самі з ALA. Така їх генетична особливість. Особливо таких людей багато в Індії і країнах, де історично панує вегетаріанство. Омега-3 необхідні для утворення оболонок навколо нейронів, синтезу ейкозаноїдів - одного з типів молекул, з допомогою яких клітини імунної системи спілкуються між собою. Також омега-3 необхідні нам для налаштування процесів запалення в тілі, стиснення судин, утворення сперми, здоров'я і розвитку мозку", - пояснила Супрун.
Вона зазначила, що нещодавні дослідження показали, що Омега-3 не зменшують ризик хвороб серця, а ось прийом риби і морепродуктів чотири рази в тиждень знижує ризик серцевих захворювань. З'ясувалося, що в рибі вміст Омега-3 набагато вище, ніж у звичайних капсулах.
Крім того, вона пояснила, що в капсулах зміст Омега-3 може бути дуже низький, і ніяка ціна або фірма-виробник не гарантує, що в таблетках жирних кислот достатньо для організму. А ось в рибі їх достатньо для організму людини.
Уляна Супрун дала рекомендації, скільки потрібно їсти і яких продуктів, щоб обійтися без добавок:
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Супрун назвала основну причину проблем з печінкою.
А також розповідали про те, що Супрун розповіла, якими продуктами можна замінити цибулю.