Тімбаль - це блюдо французької кухні. Головна відмінна риса страви - кругла форма. В основу тімбаля можна використовувати спагетті, овочі та навіть фрукти. Усередині повинна бути начинка з грибів, фаршу, зелені або помідорів. Зверху тімбаль закривається шаром основного інгредієнта.
Як приготувати тімбаль з кабачків - читайте в нашому рецепті нижче.
Тімбаль з кабачків - це ніжна запіканка, яка може бути основною стравою або ж гарніром.
Кабачок натираємо на крупній тертці, викладаємо в сито, солимо і даємо стекти зайвій волозі.
Нарізаємо одну цибулину і злегка обсмажуємо її на суміші вершкового масла та оливкової олії.
Потім до цибулі додаємо кабачки та підсмажуємо ще 5 хвилин. Даємо охолонути.
Натираємо сир, додаємо до нього вершки, яйця, спеції. Збиваємо до однорідної маси та додаємо овочі.
Форму змащуємо маслом. Можна використовувати будь-яку форму - як круглу, так і квадратну.
У форму викладаємо суміш. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо запікатися на 40 хвилин. Останні 10 хвилин температуру зменшуємо до 150 градусів.
Готовий пиріг посипаємо зеленню і подаємо до столу.
До речі, раніше ми писали, що кулінар Клопотенко дав простий курс готування для чоловіків.
А ще ми розповідали про те, як приготувати справжні хрусткі крильця.