Щоб ситно та корисно: що найкраще їсти на сніданок
Хороший сніданок має задовольняти 3 ключові вимоги. Він має бути максимально поживним, в ідеалі таким, який тамує голод на 4-6 годин. Зазвичай, це 30% від добової норми калорій.
Що найкраще їсти зранку, щоб довго залишатися ситим та не нашкодити здоров'ю, розповіли у Telegram-каналі "Лікар у кишені".
Дуже бажано, щоб сніданок містив усі поживні речовини:
- білки,
- жири,
- повільні вуглеводи.
І, звісно, він повинен бути швидкий у приготуванні або приготовлений завчасно.
Що можна їсти зранку з вуглеводів?
Будь-які крупи тривалого варіння. Цільнозерновий або інший корисний варіант хлібу.
А також макарони з твердих сортів пшениці або цільнозернові. Отримані з них калорії встигнуть витратитись протягом дня.
Бобові, але після них особливо важливо протягом дня пити достатньо води.
Що краще їсти зранку з білків?
На сніданок краще обирати білково-жирні продукти. Горіхи, жирна риба, сир твердий і домашній, субпродукти, яйця - все це містить також достатню кількість білків.
Більш нежирні джерела білку краще залишати на вечерю. Це стосується нежирної риби, курки та індички.
Нагадаємо, раніше дієтолог назвала правила здорової вечері і розповіла, що і як краще їсти ввечері.
Ми також розповідали, яка їжа допомагає зняти стрес - без мучного і солодкого.