Солодкий сирок в шоколадній глазурі - улюблені ласощі дитинства багатьох. Так, їх можна без проблем придбати в магазині, але краще зробити вдома самому, так буде значно корисніше - до того ж, це зовсім не складно.
Рецептом з 5 інгредієнтів поділилася фуд-блогер Anny Cooking в Instagram.
Глазур: 200 г чорного/молочного шоколаду, 40 г рослинної олії
Начинка по бажанню: джем чи варена згущонка
Сир, цукрову пудру, м‘яке масло - збиваємо погружним блендером.
1 сирок ~ 1 ст.л.(40 г) сиркової маси. По бажанню всередину можна покласти начинку. Відриваємо квадратик харчової плівки і в нього загортуємо сирну масу, надаючи сирку форму. Слідкуйте, щоб харчова плівка була тільки навколо сирної маси, бо з середини її дістати буде не можливо після заморозки. Заморожуємо.
До шоколаду додаємо олію, топимо, помішуючи на водяній бані або в мікрохвильовці. Переливаємо в високий стакан. Знімаємо плівку. Сирки вдягаємо на шпашку і купаємо в шоколаді.
Сирки також можна зробити в силіконових формах - форму змазуємо шоколадом, заморожуємо, викладаємо сирну масу, підморожуємо і знову закриваємо шоколадом.
Сирки кладемо в холодильник, щоб вони розморозились. Як зняти з дошки? Зрізати гострим ножем.
Раніше ми публікували рецепт маринованих грибочків від відомого кулінара - можна приготувати швидко, смачно і недорого.
Читайте також, як приготувати пишні й ніжні сирники "як в ресторані" за секретним рецептом української кулінарки.