Сванська сіль: унікальний рецепт популярної грузинської спеції
Грузинська кухня славиться своїми ароматними та смачними стравами. І основними компонентами в них є спеції. Найвідоміша з них – сванська сіль, яку додають практично в усе: супи, салати, соуси, страви з м'яса та овочів. А в складі маринаду для шашлику ця спеція просто незамінна.
Як самостійно приготувати сванську сіль і які інгредієнти входять в цю приправу, розповіли в ТСН.
Інгредієнт:
Звичайна сіль - 6 столових ложок
Часник - 150 г
Коріандр - 2 столові ложки
Насіння кропу – 1 столова ложка
Уцхо-сунелі - 1 столова ложка
Кмин - 1 столова ложка
Сушений червоний гострий перець - 1 столова ложка
Імеретинський шафран - 1 столова ложка
Як приготувати:
Часник чистимо і подрібнюємо в ступці. Сухі спеції можна також потовкти в ступці або змолоти в млині, але не до стану пудри.
Свіжозмелені спеції з'єднати з сіллю і добре вимішати.
Потім додати часник і ретельно перемішати суміш вручну, щоб вийшла волога суміш, що нагадує вологий пісок.
Зберігати таку сванську сіль потрібно в банках, які закриваються герметично.
Якщо ви хочете продовжити термін зберігання такої спеції, то замість свіжого часнику можна використовувати сушений.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати незвичайний торт з кабачків.
А також розповідали про те, як приготувати смачну кабачкову ікру.