Супрун дала українцям важливі поради
Уляна Супрун розповіла, як правильно зберігати продукти і що вона думає стосовно вуличної їжі. Експерт вважає, що краще витратити більше часу та самостійно приготувати, ніж ризикувати своїм здоров'ям. Відповідна публікація розміщена у соцмережі Facebook.
"Більше 600 000 000 людей щорічно хворіють через споживання їжі, яка була заражена бактеріями, вірусами, паразитами, токсинами або хімічними речовинами. Близько 420 000 - помирають. Щоб уберегти себе і свою сім'ю, варто дбати про гігієну, свіжість продуктів і готувати правильно", - зазначено в пості.
Для того, щоб уберегтися, Супрун радить ретельно мити продукти, стежити за терміном придатності, а також відокремлювати сирі продукти від інших. Також експерт радить стежити за тим, щоб у приміщенні були відсутні гризуни та комахи.
"Якщо муха все ж сіла на продукти, їх треба помити або приготувати під високою температурою, або не їсти, якщо ні те, ні інше неможливе. Адже мухи переносять дуже велику кількість хвороб - кишкових інфекцій, інфекцій очей, інфекцій шкіри і гельмінтів", - пише в. о. міністра охорони здоров'я.
Готувати м'ясо і сиру рибу фахівець рекомендує дотримуючись температурний режим:
"І ще раз хочемо нагадати про шаурму, хот-доги та біляші, які продаються біля будинку, на зупинках або у переході. Це завжди потенційно небезпечно - насамперед через м'ясо та різноманітні соуси на основі майонезу. Якщо є хоч мінімальні сумніви по дотриманню санітарних норм та правил зберігання їжі в місці, де її купуєте - утримайтеся від неї", - підсумувала Супрун.
Нагадаємо, що Супрун назвала "зону ризику" для дітей, які можуть проковтнути чужорідне тіло.
Ми повідомляли про те, що Уляна Супрун нагадала правила безпеки, які допоможуть уникнути зараження ботулізмом і розповіла, якими воно проявляється симптомами.
Також ми писали, що Уляна Супрун розвіяла поширений міф щодо вигоряння. Вона повідомила, що цей стан не є хворобою.