Виявляється, продукти залишаються корисними навіть після заморожування
Існує думка, що продукти можуть бути корисними лише в тому випадку, якщо вони свіжі. Проте експерти вважають по-іншому. Виявляється, що фрукти і овочі, які відразу підуть в заморозку, збирають на піку дозрівання, тому їх поживна цінність спочатку вище.
Заморозка на виробництві зберігає поживні речовини продуктів - вони руйнуються лише через рік зберігання. Іноді вони можуть псуватися на етапі бланшування - обробці продукту окропом або паром.
Також не варто забувати, що свіжа продукція втрачає поживну цінність так само, як і заморожена, а то й швидше. Фрукти та овочі починають втрачати вологу відразу після збору, а незабаром починають псуватися. Той же зелений горошок за пару діб втрачає до 51% вітаміну С, а в овочах, які зберігаються в холоді або при кімнатній температурі, знижується рівень антиоксидантів.
Якщо заморожувати фрукти і овочі у будинку проблематично, то з м'ясним та рибним заморожуванням справа йде інакше. На доказ наводять той факт, що 90% європейського громадського харчування, яке для багатьох є еталоном, будується на заморожуванні. Головне - дотримуватися технології.
Вибираючи заморожене м'ясо, пам'ятайте, що зберегти його смакові якості можна лише за допомогою тривалого розморожування. Тому, якщо не збираєтеся готувати його в день покупки, - беріть заморозку. Також не забувайте, що промислове заморожування гарантує збереження корисних властивостей продуктів, на відміну від домашньої морозилки.
Нагадаємо, що вчені розповіли, які продукти провокують акне.
Раніше ми публікували список продуктів, які допоможуть заспокоїтися і зміцнять нерви.
Ми писали, які популярні продукти можуть призвести до загибелі.