Стартував сезон кукурудзи: як правильно вибрати і варити
Які сорти кукурудзи краще всього підходять для варіння
В Україні літо в самому розпалі, а значить стартував сезон кукурудзи. Ні для кого не секрет, що поласувати нею люблять і дорослі, і діти. А ось як варити "царицю полів" знають не всі. Як правильно вибрати і зварити кукурудзу читайте в матеріалі Styler.
Почнемо з того, що кукурудза поділяється на різні сорти: є кормова, є кукурудза для поп-корну, а є солодкі сорти, які нам потрібні.
Як вибрати кукурудзу
Для того, щоб вибрати соковиту кукурудзу, спробуйте зернину. Якщо вона солодка і соковита, можете сміливо брати багато качанів, якщо вона тверда і суха, не варто сподіватися, що при варінні вона змінить свій смак.
Як приготувати кукурудзу
- Очистіть кожен качан солодкої кукурудзи від листя і складіть всі качани в каструлю. Залийте водою і залиште на 2 години постояти.
- Налийте в каструлю чисту воду і доведіть до кипіння. Після цього киньте туди качани.
- Молоденька кукурудза буде готова приблизно через 20-30 хвилин, а зріла — через 30-40 хвилин. Для того, щоб перевірити готовність, спробуйте на смак кілька зерен. Посоліть перед тим, як вимкнути. Не варто солити заздалегідь, тоді зерна будуть тверді.
- Коли кукурудза зварилася, злити з неї воду і замотайте каструлю в рушник. Дайте їй настоятися ще 30 хвилин. Тут діє принцип, як у запарюванні вівсянки. Після цього "цариця полів" буде ще смачніша.
Також ми писали, що вчені назвали найшкідливіший фрукт, який провокує рак і безпліддя.