Часто на кухнях найбільш ходовою олією є соняшникова, яку використовують для смаження різних продуктів "за замовчуванням". Але насправді вона вважається однією з найшкідливіших для здоров'я з усіх інших рослинних олій, оскільки містить багато жирів Омега-6.
Яку олію краще використовувати для обсмажування і приготування тих чи інших страв - читайте в матеріалі нижче.
Популярність соняшникової олії серед господинь пояснюється дешевизною і нейтральним смаком, тривалим терміном зберігання, "стійкістю" до високих температур під час приготування їжі на плиті.
Але якщо в пріоритеті - турбота про здоров'я організму, то рекомендується підібрати альтернативний варіант.
Вибір олії залежить перш за все від страви, яке ви готуєте.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка олія при смаженні тільки зіпсує продукти.
Додамо також, перед цим ми писали, як врятувати м'ясо з душком.