Як врятувати невдалий бісквіт і в якій формі його потрібно випікати
Багато господинь на свята печуть торти. Однак випічка – це також дуже делікатний процес на кухні, адже навіть у досвідчених господинь може "падати" бісквіт.
На щастя існують лайфхаки, які допоможуть уникнути таких моментів, повідомили у блозі rk_moloko в Instagram.
Які мають бути форми для випікання
Так, скляні, чавунні та металеві форми найкраще підходять для приготування кексів та пирогів. А у низьких формах із нержавіючої сталі та з антипригарним покриттям виходять ідеально рівні рум`яні коржі.
Також кулінарну лопатку найчастіше використовують, коли треба вирівняти торт кремом чи розподілити глазур. До того ж щоб ці компоненти ідеально лягли на виріб, це потрібно робити теплою лопаткою, яку попередньо опускають у склянку з гарячою водою.
Причини невдалого бісквіта
Як відомо, бісквіт завжди виглядає дуже високим та пухким, але через деякий час може "осісти". Тому, аби такого не трапилось, варто зробити:
- Перед приготуванням переконатися у тому, що продукти для бісквіта були кімнатної температури;
- Не допускати різких перепадів температури;
- Готовий бісквіт потрібно накрити рушником та дати повністю охолонути у формі.
Як відомо, з бісквіта можна приготувати безліч десертів, його можна прикрашати різними ягодами, а також доповнювати іншими смаколиками, можна присипати цукровою пудрою і продукт готовий до вживання.
Раніше ми повідомляли, чим замінити яйця у солоній та солодкій випічці.
Також ми писали, як приготувати кольорові млинці без хімії та цукру.