Як зберегти м'ясо без холодильника: найпростіші і надійні способи
М'ясо зберігати потрібно в холодильнику - це правда. А краще в морозильній камері, оскільки цей продукт дуже швидко псується, особливо в сильну спеку. Але що ж робити, якщо холодильника немає поблизу або морозильна камера наказала довго жити? Або ж вам потрібно упакувати м'ясо з собою в дорогу, а на вулиці – спека?
Як зберегти м'ясо без холодильника – читайте в нашому матеріалі нижче.
По-перше, з м'яса потрібно відразу ж обрізати весь жир по можливості. З жирних частин починається процес псування - саме там м'ясо підгниває в першу чергу.
По-друге, потрібно використовувати підручні засоби.
Рушник
М'ясо потрібно обкласти кропивою (листям полину, хрону або горіхового дерева), а потім загорнути в рушник, яке просякнуте оцтом. Після цього м'ясо потрібно покласти в дерев'яний ящик або каструлю – ємність повинна щільно закриватися.
Якщо ви перебуваєте на природі, то ящик з м'ясом потрібно закопати в землю на 10-20 Саме цей спосіб досить клопіткий, але так м'ясо може зберігатися до двох тижнів.
Перед вживанням м'ясо потрібно ретельно промити під струменем води.
Сіль і часник
Цей спосіб підійде для зберігання м'яса на шашлик. Натріть кожен шматок шашлику сіллю, потім часником. Покладіть в каструлю, перемішайте з цибулею і закрийте кришкою. У такому вигляді м'ясо може зберігатися до 4 днів, але не можна залишати ємність на сонці.
Варимо і смажимо
М'ясо потрібно опустити в киплячу воду на кілька хвилин. У цій воді розчиняємо кухонну сіль - 5 столових ложок на літр. Потім це м'ясо кладемо у відкриту ємність і залишаємо в провітрюваному приміщенні. Термін зберігання - 2-3 дні.
Можна потримати м'ясо над вогнем до утворення тонкої кірки. А потім просто підвішуємо - але так м'ясо проживе довше буквально на одну добу.
Лід
Візьміть ємність і покладіть туди м'ясо. Насипте шматочки льоду так, щоб м'ясо було повністю покрито. Щільно закрийте кришку та обмотайте тканиною. По можливості, міняйте лід кожні 3-4 години. Термін зберігання - три дні.
Термосумка і термопакет
Помістіть в холодний термопакет заморожене м'ясо, а потім покладіть його в термосумку. Такий спосіб дозволить м'ясу залишатися в замороженому вигляді до 15 годин.
Жир
Шматок м'яса намажте свинячим або баранячим жиром, а потім загорніть в папір або тканину. Зберігати таке м'ясо можна в темному і прохолодному місці до 3-4 днів.
Ще один спосіб-бонус
Цей варіант підходить для шашлику і поїздок. Маринуємо м'ясо в пластиковому контейнері, бажано без використання майонезу, сметани.
Через 4 години контейнер поміщаємо в морозильну камеру і даємо замерзнути. Після цього - загортаємо контейнер у фольгу, а потім у вологий рушник.
Таке м'ясо можна поставити в багажник автомобіля і проїхати з ним майже цілий день.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, які кулінарні помилки ми перейняли від своїх батьків.
А також ми розповідали про те, що лікарі пояснили, наскільки небезпечна підгоріла їжа.