Ні для кого не секрет, що жовті банани дуже швидко чорніють. Є секрет, щоб зберегти ці фрукти свіжими протягом 15 днів.
Супер-лайфхаком поділилися експерти у виданні Express.
У більшості будинків банани зберігають у вазі з фруктами на кухонному столі або на полиці.
Протягом декількох днів банани починають дозрівати, а до кінця тижня шкірка може стати темно-коричневою.
Більшості людей подобається їсти банани, коли вони яскраво-жовті, але як зберігати банани, щоб уповільнити процес їх дозрівання?
Канал YouTube Kitchen Tips Online поділився простим способом побачити ваші банани жовтими навіть на 15-ий день.
Майк з інтернет-магазину "Кухонні поради" купив дві зв'язки бананів з однієї полиці в одному і тому ж супермаркеті.
Він взяв їх додому і поклав одну в'язку на свій кухонний стіл, а іншу - в герметичний контейнер на кухонному столі.
Коли банани дозрівають, вони виділяють етиленовий газ, в першу чергу в стеблі, який потім поширюється на решту плоду, допомагаючи йому дозріти.
Одним із способів зберігання бананів є популярна техніка пластикової упаковки. Деякі люди обертають стебла бананів харчовою плівкою, щоб запобігти їх дозріванню.
Однак більш ефективно загортати плодоніжки окремих бананів, щоб запобігти їх дозріванню, а не прикріплювати їх всі разом.
При індивідуальній упаковці на стеблі залишається менше місць для витоку газоподібного етилену.
Також є й інший спосіб - це помістити банани в холодильник, щоб запобігти їх дозріванню. Але він працює лише пару днів, потім банани все одно стають м'якими.
Вам буде цікаво знати, що буде з вашим організмом, якщо кожен день з'їдати банан.
Раніше лікарі розповіли, що станеться з вами, якщо кожен день протягом місяця з'їдати по яблуку.
Також ми писали про фрукт, який допоможе захистити серце, адже він знижує кров'яний тиск.