Не поєднуйте ці продукти з антибіотиками: може бути небезпечна реакція
Медики назвали продукти, які потрібно виключити з раціону під час прийому антибіотиків
Прийом антибіотиків іноді стає єдиним шляхом до одужання. І хоча ліки допомагають, вони все ж таки завдають також і шкоди організму. Особливо в поєднанні з деякими продуктами.
Медики назвали харчові продукти, які категорично не рекомендується вживати одночасно з антибіотиками. Про це пише видання Lenta.ua.
Як зазначають медики, обов'язковим при вживанні антибіотиків, є баланс рідини. Мінімум води – півтора літра на добу. Вода є найкращим очисником організму людини. Якщо води в організмі буде недостатньо, то шкідливі побічні продукти діяльності антибіотиків будуть згубно впливати на весь організм.
Що потрібно виключити з раціону під час приймання антибіотиків
- Фастфуд
- Жирні та копчені продукти (дають навантаження на печінку та шлунок)
- Солодощі у великій кількості (збільшують кількість цукру в крові)
- Ковбаса
- Майонез та інші жирні соуси
- Часник (дає навантаження на серце)
Що потрібно включити в раціон при прийомі антибіотиків
Обов'язково потрібно вживати кисломолочні продукти – кефір, грецькі йогурти, сир. Вони допоможуть кишковій мікрофлорі відновитися.
Також обов'язково вживати достатню кількість рослинної клітковини, їсти рибу, курку, яйця і горіхи.
Для відновлення печінки потрібно включити в раціон продукти, які містять жирні кислоти Омега-3 – скумбрію, минтай і судак.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські лікарі розвіяли ще один міф про коронавірус.
А також розповідали про те, що медики назвали засоби від застуди, які можуть суттєво зашкодити здоров'ю.